Pengolahan Sandwich Buah Sebagai Salah Satu Makanan Bergizi Dalam Upaya Meningkatkan Gizi Keluarga Di Desa Teluk Lecah

Authors

  • Herry Daniel Marbun Universitas Riau
  • Jusmarni Jusmarni Universitas Riau
  • Nurhalimah Nurhalimah Universitas Riau
  • Susi Pradasari Universitas Riau
  • Sri Wahyuni Universitas Riau
  • Marfel Aditia Manurung Universitas Riau
  • Putri Fadilla Sari Universitas Riau
  • Ulfaniati Ulfaniati Universitas Riau
  • Salsa Amalia Universitas Riau

DOI:

https://doi.org/10.47861/jipm-nalanda.v1i4.497

Keywords:

Sandwich, Healthy food, Teluk Lecah Village

Abstract

Fruit sandwiches are a food that is popular at breakfast or just as a snack. Sandwiches are made from two pieces of bread sandwiched with fruit filling according to individual tastes, to make it more delicious, some people also often add mayonnaise and chili sauce (Aliza, 2011). Sandwiches or sandwiches are very popular because they are liked by many people, from children to the elderly, and they are relatively easy to make. Sandwiches can also be used to entertain guests who come to the house (Kirana, 2009). The aim and objective of the nutritious food management program in Teluk Lecah Village is to help mothers process healthy food to serve to their families. The target that mothers want to achieve after participating in this socialization is that mothers understand how to make good and correct food. Providing knowledge for mothers in preparing healthy food will support the success of this program.

References

Ayuningtyas , C. E., & Jatmika , S. E. (2019). Pemanfaatan Lahan Perkarangan untuk Meningkatkan Gizi Keluarga. Yogjakarta: K-Media.

Hutagalung, J., Hutagalung, H., Simamora, F., & Koto, M. (2023). Pembuatan Japanese Fruit Sandwich Bagi Sandwich bagi Masyarakat Kelurahan Padang Masiang Kecamatan Barus Kabupaten Tapanuli Tengah. COVIT(Community Service Of Health, 3(1), 155-160.

Lolan, Y. P., Suprapti, T., Situmorang, R., Pertiwi, N. I., & Hilmawan, R. G. (2023). Pemberdayaan dan Peningkatan Pengetahuan Kader Tentang Pengolahan Makanan Lokal Untuk Meningkatkan Status Gizi Balita Di Kelurahan Ciapadung Kidul Kota Bandug. Jurnal Pengabdian Kepada Masyarakat 5(1), 39-44.

Ludang, Y. (2020). PKM Pengolahan Kaki Naga Ikan Air Tawar untuk Meningkatkan Gizi Keluarga. Pengabdian Kampus: Jurnal Informasi Kegiatan Pengabdian Pada Masyarakat, 7(2), 42-47.

Masrikhiyah, R. (2020). Peningkatan Pengetahuan Ibu Mengenai Gizi Seimbang Dalam Pemenuhan Gizi Keluarga. Jurnal Pengabdian Kepada Masyarakat 4(3), 476-481.

Palestiine, A. P. (2023). Variasi Isi Sandwich Buah Dalam Fotografi Makanan. Politeknik Negri Media Kreatif.

Reza, J. S., & Bakri , M. B. (2022). Upaya Pemberdayaan Apotek Hidup dan Pentingnya Tanaman Obat Dalam Menjaga Imunitas Tubuh Selama Pandemi Covid-19. Jurnal Riset dan Pengabdian Masyarakat,2(1), 57-6

Downloads

Published

2023-10-11

How to Cite

Herry Daniel Marbun, Jusmarni Jusmarni, Nurhalimah Nurhalimah, Susi Pradasari, Sri Wahyuni, Marfel Aditia Manurung, … Salsa Amalia. (2023). Pengolahan Sandwich Buah Sebagai Salah Satu Makanan Bergizi Dalam Upaya Meningkatkan Gizi Keluarga Di Desa Teluk Lecah. Jurnal Informasi Pengabdian Masyarakat, 1(4), 5–11. https://doi.org/10.47861/jipm-nalanda.v1i4.497

Similar Articles

<< < 2 3 4 5 6 7 

You may also start an advanced similarity search for this article.